Behandelingen

De Massagewinckel biedt haar klanten een rustige omgeving met een verwarmde massagetafel. Of u nu komt voor uw ontspanning of om uw pijnlijke spieren te verlichten, u kunt een professionele massage verwachten. Het is even een moment voor uzelf, waar u even helemaal tot rust kunt komen.

 


Wat is een Backial? Het is net als een facial maar dan voor je rug. 

 

In deze behandeling wordt de rug schoongemaakt met een zachte reiniger. Na het stomen wordt de rug gescurbd met een scrub zodat alle dode huidcellen en vuil worden verwijderd. De huid wordt daarna verwend met een heerlijke pakking van  klei. U kunt ervoor kiezen om tijdens of na de pakking een extra massage te boeken. 

 

30 minuten                                              40 euro

60 minuten (inclusief rug massage)           70 euro

 

extra opties tijdens pakking :

15  min voetmassage                                15 euro

15  min hoofdmassage    

15 min  beenmassage                     

Een hot stone massage is een behandeling met stenen, die verwarmd worden tot ongeveer 45 a 50 graden. In combinatie met warme olie wordt het lichaam gemasseerd. Door de warmte van de stenen ontspannen de spieren waardoor de massage heerlijk ontspannend werkt. De hot stone behandeling kan ook in combinatie met een sportmassage gedaan worden.

 

Een behandeling van

45 minuten: € 49,00  

75 minuten  € 60,00 

Een ontspanningsmassage is erop gericht om het lichaam tot ontspanning te brengen. Een ontspanningsmassage kan, zowel lichamelijk als geestelijk, heel goed werken voor het behoud van een goede gezondheid. Een volledige massage ontspant de spieren, maakt de gewrichten en pezen soepeler, verbetert de bloedsomloop, stimuleert de afvoer van afvalstoffen zodat die het lichaam beter kunnen verlaten. Door ontspanning van het lichaam kunnen ook allerlei klachten zoals bijvoorbeeld stress, spanningshoofdpijn, stijve nek, chronische vermoeidheid en slaapproblemen worden verzacht. Ook zult u merken dat u met een ontspannen lichaam geestelijk makkelijker tot rust komt, zodat de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken kan worden.
Door middel van effleurages (strijkingen), knedingen, fricties en schuddingen ontstaat er een natuurlijke en verfijnde manier van aanraken, die heerlijk en ontspannend is om te ondergaan. Deze ontspanningmassage is een lichaamsmassage direct op de huid, waarbij altijd een warme massage-olie gebruikt wordt.

 

Een behandeling van

30 minuten € 30,00

60 minuten € 48,00

75 minuten € 59,00

Indonesische pitjit

Als dochter van een 'Indo', ben ik opgegroeid met massages.  In Indonesië is het heel gewoon om binnen het gezin elkaar bij ziektes of vermoeidheid te pitjitten (masseren). Als kind liep ik voorzichtig over mijn vaders pijnlijke rug of wreef hij bij verkoudheid of hoofdijn onze rug in met balsem. Om traditie voor te zetten heb ik een Pitjit cursus gevolgd. Voor de Indonesiër zijn de 'Tukang Pitjit' en 'Ibu Pitjit' (masseur) een begrip. De echte traditionele pitjit is een zeer intensieve wijze van masseren. Pitjit is in de eerste instantie masseren met gevoel, dus werken met je hart.

Het doel is uiteindelijk geest en lichaam in balans te krijgen. Ook zonder directe klachten kan massage een ware weldaad zijn. De dagelijkse gang van zaken wordt even losgelaten en maakt plaats voor klaarheid en rust. Een prima manier om je lichaam te verzorgen!

 

 

Een behandeling van

30 minuten € 30,00 

60 minuten € 55,00 

75 minuten € 70,00

Cupping Therapie is een behandelwijze die zijn traditie vindt in Oosterse geneeswijzen en al duizenden jaren oud is. Chinese artsen maken gebruik van deze behandelmethode in combinatie met kruiden en acupunctuur. 

In het Oosten en Midden-Oosten wordt cupping gebruikt om meridianen en acupunctuurpunten te behandelen waardoor de doorbloeding in spieren en weefsels sterk verbetert en het stagnaties in de energiedoorstroming (Qi, spreek uit: Tsji) opheft.
De cupping dringt diep door tot in de bindweefsellaag, dat zich om spieren en gewrichten bevindt.
Ook het gebied tussen de wervels kan 'losgetrokken' worden, wat masserend moeilijk is. 
Door de negatieve druk in de glascups word de afvoer van verhard vetweefsel bevorderd.

Met het opheffen van energieblokkades kan cupping effectief worden toegepast bij onder meer: 
-kou en opkomende verkoudheid
-spier- en gewrichtsklachten
-hoofdpijn/migraine
-rug-, nek en schouderpijn 

Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is het effect snel merkbaar. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt en bindweefselverslakking opgeheven. Je komt zogezegd 'ruimer in je vel te zitten'. Na een Cuppingbebehandeling voelt men zich mentaal en fysiek een stuk beter!

Het cuppen is niet pijnlijk, maar kan wel even een onaangenaam gevoel geven. De vacuümkracht van de cup kan dan eventueel verminderd worden. Het therapeutisch effect is echter wel afhankelijk van de zuigkracht die door de cupping ontstaat. 
Daar waar de cup is geplaatst zal een rode tot paarse verkleuring te zien zijn die echter na een paar dagen weer verdwijnt.

 

Een behandeling van 30 minuten € 32,00

                                60 minuten € 50,00

'Het toepassen van een aantal handgrepen op een ontbloot lichaamsdeel van een gezonde sporter, met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en / of eventuele nadelige gevolgen van  zijn / haar sportbeoefening weg te nemen.'

 

Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning, terug te dringen. De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed. Hierdoor herstelt men sneller en kan men sneller weer een bepaalde prestatie leveren.
Het wordt ook gebruikt om spieren voor een sportrestatie te activeren, als onderdeel van een warm up. Een ander effect, bij vrijwel iedere vorm van massages, is psychische en lichameljike ontspanning.

 

 

 Een behandeling van

 30 minuten € 30,00

 60 minuten € 48,00

 75 minuten € 59,00

Fibromyalgie (FMS) is een aandoening waarbij u last heeft van chronische pijn in uw spieren en bindweefsel. Vaak gaat deze pijn samen met stijfheid, vermoeidheid, slaapstoornissen en/of stemmingswisselingen. Uw klachten wisselen vaak, dit betekent dat u de ene dag meer klachten heeft dan de andere dag. Bij fibromyalgie is het pijnsysteem ontregeld. De oorzaak is nog onbekend, maar meerdere factoren kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van fibromyalgie. Fibromyalgie is een vervelende aandoening, maar richt geen schade aan in uw lichaam. U heeft pijnklachten, maar de pijn wordt niet veroorzaakt door een ziekte of ontsteking in uw lichaam.

De massage bij reuma is een zeer doeltreffende methode om de pijn te verlichten, weer rust te geven en de slaap te bevorderen.

 

 

 

 

 

Een behandeling van 60 minuten kost € 50,00

Tijdens de warm waterkussen massage behandeling ligt u op uw rug op het kussen. Het waterkussen is gevuld met heerlijk warm water van ca. 40 graden. Tijdens de massage worden de armen en handen tussen het lichaam en de kussen geplaatst om uw rug zo te masseren. Om er voor te zorgen dat de handen en armen goed onder het lichaam glijden, wordt er gemasseerd met een ruime hoeveelheid warme massage olie. Door de druk van het lichaam op het waterkussen wordt er toch een intensieve behandeling uitgevoerd.


Door het warme water ontspannen de spieren sneller en wordt de doorbloeding vergroot. Hierdoor worden de afvalstoffen sneller afgevoerd. Het warme water omarmt het lichaam en zorgt voor een algehele ontspanning van lichaam en geest.

De warm waterkussen massage is een ideale uitvinding voor iedereen die niet of niet zo goed op de buik kan liggen. 

Bijvoorbeeld geschikt voor zwangere vrouwen, mensen met rugklachten, ouderen en baby's. Maar ook voor iedereen zonder lichamelijk klachten of ongemakken is een warm waterkussen massage en weldadige massage.

 

Een behandeling van

30 minuten  € 35,00

60 minuten  € 50,00

Gefeliciteerd met je zwangerschap!! 

Er verandert een hoop tijdens je zwangerschap. Wij kunnen ervoor zorgen dat je goed tot rust komt tijdens deze ontspannende massage. Meestal wordt deze massage gegeven op de Hydromed warmwaterkussen. Het gebruik van deze speciaal ontworpen kussen heeft als grote voordeel dat jij zacht en vooral warm en comfortabel kunt liggen op je rug. Door gebruik van heel veel (warme) olie op de handen en armen kan het hele lichaam worden gemasseerd.  Het is een heerlijke ervaring. Je kan tijdens de gehele behandeling op de rug blijven liggen. 

Deze massage kan worden ondergaan vanaf de 3e maand tot aan de geboorte. Het kan verlichting bieden bij rugklachtenen, beenkrampen en helpt bij het verminderen van schouder-, nek- en bekkenklachten. 

Wij passen onze massages aan aan de wensen van de klant. Wilt u liever gemasseerd worden zonder kussen? Dat kan! Wij informeren u hier graag over! 

 

60 minuten zwangerschapsmassage    € 50,00